وسایل لازم برای ساخت دستگاه جوجه کشی
مکانیزم عمل ماشین جوجه کشی صنعتی به این صورت است که کاربر تخم مرغ ها را درون آن قرار می دهد و بعد از گذشت 20الی 22 روز تخم مرغ های نطفه دار تبدیل به جوجه می شوند. حال این که این فرآیند چگونه با جوجه شدن طبیعی تخم مرغ ها شبیه سازی شده است، موضوعی است که در ادامه تفسیر آن می پردازیم.
همانطور که می دانید مرغ ها بعد از تخم گذاری مدت زمانی را روی تخم ها می خوابند تا تخم مرغ ها پس از گذشت 21 روز ب توجه به رشد خود تبدیل به جوجه شوند. این عمل همراه با انجام برخی کار ها توسط مرغ همراه است؛ یکی از این کارها گرم کردن تخم مرغ هاست که بسیار حائز اهمیت است.
دمایی که تخم مرغ ها برای جوجه شدن به آن نیاز دارند 37 الی 38 درجه سانتی گراد است. این دما بایست در کل طول دوره مدام در حال تغییر باشد و نباید به هیچ عنوان ثابت بماند. تغییرات دمایی بین 37 تا 38 درجه ی سانتی گراد باعث بهتر رشد کردن جوجه ها و عدم بروز نقص جسمانی در آن ها می شود.
کنترل دما در دستگاه جوجه کشی
وظیفه ی کنترل دما در دستگاه جوجه کشی به عهده ی یکی عدد لامپ رشته ای خورشیدی و سرپیچ می باشد. لامپ با ایجاد گرمای مناسب باعث می شود تخم مرغ ها به اندازه ی کافی حرارت گرفته و نیاز به گرمای آن ها تا حد زیادی مرتفع گردد. شما به عنوان مسئول نظارت بر عمل جوجه کشی روزانه با روشن و خاموش کردن این لامپ تغییرات دمایی در فضای دستگاه جوجه کشی ایجاد کنید.
توجه کنید عاملی که هرگز نباید فراموش شود خاک است؛ حتما کف کارتن را با خاک نرم و الک شده بپوشانید و تخم مرغ ها را روی آن قرار دهید. همه چیز باید شبیه به حالت طبیعی بازسازی شده باشد؛ خاک در این فرآیند باعث انتقال هر چه بهتر گرما به تخم مرغ ها می شود.
جابه جایی عملی مهم در جوجه کشی
یکی دیگر از کار هایی که مرغ برای جوجه هایش در هنگامی که آن ها در تخم قرار دارند انجام می دهد، جابه جایی آن ها با استفاده از پنجه هایش است که شما زحمت این کار را خودتان باید بکشید و روزانه حداقل یک بار تخم مرغ ها را جابه جا کنید. این کار باعث می که گرما و اکسیژن به تمام نقاط تخم مرغ به صورت یکنواخت برسد.
نکات تکمیلی در ساخت دستگاه جوجه کشی
رعایت برخی نکات در ساخت دستگاه جوجه کشی بسیار حائز اهمیت است؛ یکی از این نکات قرار دادن توری بین لامپ و تخم مرغ است که به منظور جلوگیری از برخورد جوجه های متولد شده با لامپ انجام می شود.
حتما سرپیچ را به بدنه ی کارتن متصل کنید جوری که به شکل محکم فیکس شود؛ این کار باعث می شود که لامپ رشته ای به بدنه ی کارتن برخورد نداشته باشد و احتمال آتش سوزی از بین می رود.
توجه داشته باشید که برای کنترل دما و درصد رطوبت هوا شما احتیاج به یک دماسنج و رطوبت سنج دارید. بهتر است ابتدا برای ایجاد رطوبت ظرف آبی را نزدیک لامپ گذاشته و دستگاه جوجه کشی را به مدت 24 ساعت روشن بگذارید. این کار باعث بالا رفتن میزان رطوبت در جعبه می شود.
رطوبت لازم برای جوجه شدن تخم مرغ ها در این بازه ی زمانی حدودا بین 50 تا 60 درصد می باشد. که شما موظفید با اندازه گیری مداوم آن را ثابت نگهدارید.
در پایان به این نکته توجه کنید که پس از 19 روز دیگر به تخم ها دست نزنید و آن ها را تکان ندهید تا خودشان بغلتند و از تخم بیرون بیایند.
کارتن های مقوایی مناسب برای بسته بندی هر کالایی